viernes, 9 de octubre de 2009

Joventut: Diví Tresor. Un article de Rocío Matamoros.

Rocío Matamoros Valdés

Farà uns mesos, si fa no fa, estava a Xeraco en la inauguració de pintura de Christian Miñana, pintor de Benifairó, xarrant, com és habitual en este tipus d'esdeveniments. Es va anunciar que hi havia un concert de rock and roll amb el cantant de Tavernes Pepe Galleta. Tots els presents vam dirigir les nostres mirades als músics que ja començaven a tocar, no obstant, jo, sense parar atenció a la música, em vaig quedar absorta mirant al bateria, es pot dir que era l'únic instrument que estava sentint. Vostés, és clar, sense cap explicació pensaran que era súper guapo, atractiu o quelcom així. Però el que em va sorprendre és que era un xiquet, xicotet, graciós i que tocava molt bé per a la seua curta edat. Li vaig fer moltes fotos i quan van acabar em vaig acostar a ells per a preguntar pels seus pares i felicitar-los. Per descomptat va eixir al meu encontre un pare molt orgullós (Pep Galleta) Em va contar que el seu fill Elvis Armengol Donet estudia 4t curs de primària, juga amb la psp, li agrada la tele i divertir-se amb els xiquets de la seua edat. Juga també de porter en l'equip U D de Tavernes Benjamí B.

Elvis Armengol, batería de Blue Hotel

No obstant des de molt xicotet li va interessar la música, per la qual cosa els seus pares el van posar a estudiar des dels quatre anys. Compta amb llenguatge musical de 2n i 3r de percussió. Actualment ha decidit, per anar un poc aclaparat, prendre's un descans i continuar només amb les classes de percussió amb un professor particular. Elvis ens conta que es divertix molt tocant en casa i en els concerts amb son pare, al qual acompanya amb la bateria, des de fa ja dos anys en la setmana cultural de CEIP Magraner i que podrem tornar a veure enguany. També van tocar en les festes del poble en la nit de rock enguany passat.
Blue Hotel, a la casa de la Cultura a Xeraco
a la inauguració de l'exposició de Cristian Miñana


A partir de llavors he preguntat, ací a Tavernes, a molts jóvens per les seues aficions, arribant a sorprendre'm per la quantitat de coses que fan. Van des dels que li agrada cuinar, cuidar les plantes, ballar (Jump Style, Tecktonic, etc.), cantar, pintar, llegir, arts marcials, esports, informàtica i moltes més. Això sense comptar que els agrada molt dialogar entre ells de política, música, esports, educació, cultura, etc. Tenim una joventut activa, plena d'aficions i nosaltres els majors sempre dient que estan desmotivats i no els agrada fer res. Tal vegada els pares de tots estos xicots estarien contentíssims si el nostre Ajuntament els prestara més atenció i els donara oportunitat de demostrar el que saben fer, per què els agrada, per què els interessa, i enfocar els actes culturals un poc més cap a ells, com ara, amb concursos de ball, cuina, pintura, debats juvenils de problemes socials d'actualitat, enquestes, etc. Per descomptat en un ambient juvenil i jovial, és clar, on foren prenent confiança en ells mateixos i inclús fer de les seues aficions una professió.


Este article està destinat a felicitar tots els jóvens que complint amb les seues obligacions pròpies de la seua edat, tenen temps i ganes de fer coses noves inclús sense cap suport fora de l'àmbit familiar i instar-los a alçar les seues veus perquè puguem sentir-los.


I per descomptat Elvis, esperem veure't sempre amb eixe esperit lluitador alegrant la cara dels teus pares i de tots els que hem tingut el gust de veure't i sentir-te.



PD.- Esperem tindre més articles de Rocío al blog i agrairli el article en nom del batería del grup Blue Hotel.

No hay comentarios: